Metatarsalgie is een verzamelnaam voor klachten onder de voorvoet. De oorzaak van voorvoetklachten kan divers zijn, maar ontstaat meestal door teveel druk en/of overbelasting van de voorvoetgewrichten. Voorbeelden van oorzaken zijn; lopen op hoge hakken, het hebben van een holle voet (waarbij de bal extra belast wordt) of een scheve of stijve grote teen. Om de pijn in de voet goed te kunnen behandelen, is het belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak precies is.

Symptomen metatarsalgie

Bij metatarsalgie is er vaak sprake van een stekende pijn en/of een branderig gevoel in de voorvoet. Dit komt soms voor in combinatie met overmatige eeltvorming. De pijn is vooral voelbaar met staan en lopen.

Behandeling

Als de klachten ontstaan door een verkeerde voetstand, afwikkeling of belasting van de voet kan een podotherapeut verschillende therapiemogelijkheden bieden. Daarbij moet men denken aan correctiezolen, schoenadvies, tijdelijke ontlasting (tape en/of zool). Bij Podotherapie Zeist gaan we samen op zoek naar de meest geschikte behandeling.

Meer voetgerelateerde klachten

Hielspoor/plantaire fasciitis

Mortonse neuralgie

Achillespeesklachten

Metatarsalgie

Hallux valgus

Artrose/artritis

Tarsaal tunnelsyndroom

Hallux limitus/rigidus

Klauwtenen

Bursitis

Tailors bunion

Morbus Sever

Meer voetgerelateerde klachten

Afspraak maken?

Ervaar jij klachten of wil je langskomen voor een controle?
Maak dan nu snel en online een afspraak. 

Voetklachten

Been- en enkelklachten

Knieklachten

Rug- en heupklachten

Voetklachten

Knieklachten

Been- en enkelklachten

Rug- en heupklachten

resourceshops