Innovatie

Wij werken met de nieuwste technieken. Zo maken wij gebruik van drukmetingen en van een 3D cad-cam systeem om zolen te maken.

Drukmetingen

Tijdens het onderzoek worden drukmetingen van de voeten verricht. De podotherapeut kan zo zien waar (over)drukpunten zijn. Deze metingen geven ook inzicht in het functioneren van de voet. Zo kunnen we de functie van de voet in kaart brengen.

Wij maken uw zolen zelf

De door ons meest gebruikte techniek om zolen te maken is een methode waarbij we een 3D scan maken van de voeten. Deze gebruiken wij, samen met de informatie uit het onderzoek, om zolen voor u te maken. Dit gaat door middel van een computergestuurde techniek, gecombineerd met handmatige productie van uw zolen.

3D Cad CAM zolen

Soms is het nodig om het functioneren van de voet in de schoen te meten. Bijvoorbeeld het lopen op podotherapeutische inlays of sportschoenen. Dit kan door een insole drukmeetsysteem. Hierbij worden drukmeetzolen in de schoen geplaatst en wordt vervolgens de druk gemeten tijdens het lopen op een loopband. Zo kunnen we de functie van de voet in de schoen opmeten!

Door zoolaanpassingen direct op te meten kunnen we snel de beste zoolaanpassing realiseren. De metingen zijn hoogfrequent – met een samplefrquentie tot 750 Hz – zodat we ook de voetfunctie tijdens het hardlopen kunnen opmeten!

Afspraak maken?

Ervaar jij klachten of wil je langskomen voor een controle?
Maak dan telefonisch of online een afspraak. 

Voetklachten

Been- en enkelklachten

Knieklachten

Rug- en heupklachten

Voetklachten

Knieklachten

Been- en enkelklachten

Rug- en heupklachten