Sporters

Als sporter loop je de kans op blessures. Wij behandelen sporters en kijken daarbij goed naar wat voor de betreffende sport belangrijk is. Bij Podotherapie Zeist kijken we naar wat we kunnen betekenen op het gebied van preventie en van blessure-behandeling. De (sport)podotherapeut richt zich samen met de sporter op het behouden en herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid, eventueel in samenspraak met de fysiotherapeut of sportarts.  We kijken hierbij verder naar preventie en naar blessure-behandeling.

Preventie

Bij ons kunt u terecht voor een zeer uitgebreide analyse van uw manier van lopen. In deze analyse wordt vastgesteld hoe u gebouwd bent. Vervolgens wordt uw manier van (hard)lopen geanalyseerd op de loopband met video en drukmeting. Eventuele zoolcorrecties kunnen ook nagemeten worden. Ook het dragen van adequaat sportschoeisel is belangrijk. Laat dit dan ook altijd aanmeten in een speciaalzaak.

 

Behandeling

Mocht ondanks de juiste sportschoen toch een blessure ontstaan, dan kan de podotherapeut uw helpen. Met behulp van een onderzoek proberen we de oorzaak van de blessure te achterhalen. Wij kunnen een uitgebreid onderzoek verrichten met gebruik van echodiagnostiek, drukmetingen en video-analyses. Aan de hand van dit onderzoek komen we tot een diagnose en behandelplan.

De podotherapeut is de aangewezen persoon voor behandeling van veel voorkomende sportblessures als:
achillespeesklachten, hielspoorklacht, springschenen (MTSS), jumper’s knee, peesontstekingen en knieklachten. Wij behandelen onder meer door middel van taping, bandages, sportzolen en shockwavetherapie. Maar geven ook advies betreffende oefeningen, training en dergelijke.

 

Marinka Boerdijk is gespecialiseerd in sportonderzoek en -behandeling. De sportpodotherapeut is bijgeschoold om naast reguliere klachtenbeelden ook sportblessures te herkennen, te voorkomen en te behandelen. Het gaat hierbij met name om blessures in de voet, enkel, knie, heup en de lage rug.

 

Afspraak maken?

Ervaar jij klachten of wil je langskomen voor een controle?
Maak dan nu snel en online een afspraak. 

Voetklachten

Been- en enkelklachten

Knieklachten

Rug- en heupklachten

Voetklachten

Knieklachten

Been- en enkelklachten

Rug- en heupklachten