Uw eerste bezoek

Uw eerste bezoek aan de podotherapeut bestaat uit een onderzoek van ongeveer een half uur.

Onderzoek

De podotherapeut zal vragen naar uw klachten en zal vervolgens uw voeten verder onderzoeken. Door met uw voeten te bewegen en door uw voeten te palperen (aftasten) krijgt de podotherapeut een indruk van de bouw en functie van uw voeten. Er wordt gekeken hoe u staat en hoe u loopt. De afwikkeling wordt bekeken met behulp van een drukmeetplaat. Ook worden uw schoenen bekeken. Het is van belang om schoenen mee te nemen die u veel gedragen heeft zodat er naar de slijtage gekeken kan worden.

Biomechanisch onderzoek

Afhankelijk van de bevindingen wordt een aanvullend onderzoek gedaan. In onze praktijk wordt gebruik gemaakt van de modernste technieken. Zo wordt de druk onder uw voeten digitaal opgemeten in stand en tijdens het lopen. Op de loopband kunnen we de druk ook in de schoen opmeten met een zogenaamd insole-systeem. We maken 3-dimensionale scans van de voeten om een soort digitale gipsafdruk te maken. We beschikken over high-speed-camera’s, drukmeetplaten en 3-dimensionale¬†video-analyse apparatuur, waarmee we de gewrichtsbewegingen kunnen opmeten. Tot slot beschikken we over¬†echo-diagnostiek. Zo kunnen we zo goed mogelijk vaststellen wat er aan de hand is en hoe uw klacht ontstaat.

Therapie

Nadat duidelijk is welke voetstructuren zijn aangedaan en hoe de klacht ontstaat, zal de podotherapeut met u bespreken wat de oorzaak is van uw klachten en welke behandelmogelijkheden er voor u zijn. Er wordt hierbij niet alleen naar de behandeling van uw klacht gekeken maar ook naar de oorzaak van uw klachten. Voorbeelden van behandelingen zijn taping, manuele therapie, (sport)zolen, ortheses, nagelbeugels of viltverbanden. Eventueel wordt er overleg gepleegd en/of samenwerking aangegaan met de sport- of kinderfysiotherapeut, sportarts, pedicure, huisarts of orthopeed.

Voetklachten

Been- en enkelklachten

Knieklachten

Rug- en heupklachten

Afspraak maken?

Ervaar jij klachten of wil je langskomen voor een controle?
Maak dan telefonisch of online een afspraak. 

Voetklachten

Knieklachten

Been- en enkelklachten

Rug- en heupklachten