Shin splints is een breed uiteenlopend scala aan aandoeningen aan het gebied rond het scheenbeen. Over het algemeen voeren twee scheenbeenklachten de boventoon in de categorie shin splints. Type één is een irritatie, bijvoorbeeld in de vorm van een (lichte) ontsteking, aan de achterste scheenbeenspier. U voelt de pijn bij dit type met name uitstralen vanuit het midden van uw scheenbeen. Type twee kent een lagere incidentie dan type één en kenmerkt zich door een geïrriteerde buitenzijde van het scheenbeen. U voelt de pijn met name aan de oppervlakte van uw scheenbeenspier. Naast deze twee types bestaan er nog vele andere, zeer specifieke scheenbeenaandoeningen die allemaal tot de groep shin splints worden gerekend.

Symptomen shin splints

Zoals bij alle spier- en peesaandoeningen is voorkomen beter dan genezen. Het herstel van een peesontsteking is immers een traag proces. Wie aan shin splints lijdt, heeft last van stekende pijn in het onderbeen. Hoe erger de ontsteking, des te scherper en snijdender de pijn. 

Wanneer u op het scheenbeen drukt, doet dat flink zeer. De benen over elkaar leggen is voor veel patiënten ook pijnlijk.

Het onderbeen kan rood worden en licht gezwollen raken, maar dat gebeurt doorgaans alleen bij ernstigere gevallen van shin splints. 

Behandeling

Als de klachten ontstaan door een verkeerde voetstand, afwikkeling of belasting van de voet kan een podotherapeut verschillende therapiemogelijkheden bieden. Daarbij moet men denken aan correctiezolen, schoenadvies, tijdelijke ontlasting (tape en/of zool). Bij Podotherapie Zeist gaan we samen op zoek naar de meest geschikte behandeling.

Meer been- en enkelgerelateerde klachten

Sinus tarsi syndroom

Shin splints

Trochanter major bursitis

Afspraak maken?

Ervaar jij klachten of wil je langskomen voor een controle?
Maak dan nu snel en online een afspraak. 

Voetklachten

Been- en enkelklachten

Knieklachten

Rug- en heupklachten

Voetklachten

Knieklachten

Been- en enkelklachten

Rug- en heupklachten