Nagelbeugels

Een nagelbeugel is een stalen draadje dat over de nagel heen ligt om de uitgroei van de nagel te begeleiden. Door de spanning op de nagel wordt de nagel langzaam gecorrigeerd. Ook wordt het gebruikt om ingroeiende nagels te voorkomen.

Kromme nagels

Kromme nagels geven vaak klachten omdat de nagelranden in de huid drukken. Niet alle kromme nagels groeien in.

Ingroeiende nagels

Ingroeiende nagels worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine schoenen of het te kort knippen van de nagels. Als de hoeken van een nagel te kort zijn kan de hoek in de huid doordringen, met een eventuele infectie tot gevolg.

Behandeling

De uitgroei van een kromme nagel is met een nagelbeugel te begeleiden. Een dun stalen draadje wordt om de nagel gebogen en vastgemaakt. Door iedere 6 weken de beugel rechter te buigen en op spanning te zetten wordt de nagel geleidelijk gecorrigeerd. De behandeling is vaak pijnloos, en in het dagelijks leven heeft de patient geen beperkingen door het dragen van de beugel.

De totale duur van de behandeling is afhankelijk van de mate van kromming of ingroei van de nagel. Over het algemeen duurt de behandeling een jaar. Bij het overgrote deel van de patiënten is het probleem na de behandeling voorgoed opgelost, maar soms moet de behandeling herhaald worden.

Afspraak maken?

Ervaar jij klachten of wil je langskomen voor een controle?
Maak dan nu snel en online een afspraak. 

Voetklachten

Been- en enkelklachten

Knieklachten

Rug- en heupklachten

Voetklachten

Knieklachten

Been- en enkelklachten

Rug- en heupklachten