Wat is podotherapie?

De podotherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten ontstaan door een afwijkende voetstand of een afwijkend looppatroon. De podotherapeut heeft verschillende mogelijkheden om lichamelijke klachten in de voeten, knieën, heupen en lage rug te behandelen. Hierbij kunt u denken aan een therapie met behulp van steunzolen, (medical) taping, ortheses, nagelbeugels en schoenadviezen. Een podotherapeut speelt daarnaast een belangrijke rol in de voetzorg voor mensen met diabetes of chronische aandoeningen met daarbij behorende risico’s op wonden.

 

 

Wij behandelen alle klachten aan uw bewegingsapparaat die voortvloeien uit een afwijkende voetafwikkeling of voetstand.
“Podotherapeut” is een wettelijk beschermde titel. Een podotherapeut is een paramedicus, gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten die ontstaan door een afwijkende voetstand of afwijkend looppatroon. Aan de hand van onderzoek zal bepaald worden welke behandeling passend is om de patiënt zo snel mogelijk van zijn of haar klachten af te helpen. 

In december 1997 is de BIG-wet ingevoerd. Het beroep van podotherapeut is daarin geregeld in artikel 34. Dit betekent onder andere dat de titel ‘podotherapeut’ beschermd is, die alleen gebruikt mag worden door personen die afgestudeerd zijn op een opleiding voor Podotherapie; een 4-jarige HBO-opleiding.

Paramedici

Paramedici zijn geregistreerd volgens de wet BIG. In deze wet wordt aangegeven wat een paramedicus wel en niet mag doen. Ook is de paramedicus verplicht om zich te registreren in het Kwaliteitsregister voor Paramedici en zich iedere 5 jaar te herregistreren. Herregistratie is alleen mogelijk als de paramedicus voldoende werkervaring heeft en voldoende bij- en nascholing heeft gevolgd. Op deze manier bent u als patiënt verzekerd van de beste zorg.

Opleidingen

De opleiding tot podotherapeut is een 4-jarige HBO-opleiding met een Bachelor-Degree. Daarnaast hebben onze podotherapeuten diverse aanvullende opleidingen en cursussen gevolgd.

Afspraak maken?

Ervaar jij klachten of wil je langskomen voor een controle?
Maak dan nu telefonisch of online een afspraak. 

Voetklachten

Been- en enkelklachten

Knieklachten

Rug- en heupklachten

Voetklachten

Knieklachten

Been- en enkelklachten

Rug- en heupklachten