De podotherapeut zal de oorzaak van de heupklachten of lage rugklachten onderzoeken. Soms ontstaat dit door een beenlengteverschil.

Een beenlengteverschil komt vaak voor, bijna niemand staat namelijk volledig recht. Omdat een beenlengteverschil niet altijd klachten oplevert, weten veel mensen echter niet dat ze dit hebben. Bij een beenlengte verschil is het ene been langer dan het andere. Als gevolg daarvan kan het bekken scheef komen te staan. Hierdoor ontstaat een onbalans van het lichaam en kunnen er klachten ontstaan. Ook kan het zijn dat de kniestand van het langste been naar binnen of buiten komt te staan om het lengteverschil te compenseren.

Symptomen beenlengteverschil/bekkenscheefstand

  • Klachten aan voeten
  • Klachten aan heupen
  • Klachten aan rug
  • Klachten ontstaan vaak aan de kant van het kortste been

Behandeling rug- en heupklachten

Soms is er compensatie van een beenlengteverschil of scheefstand nodig. Dee podotherapeut bekijkt of er een oorzakelijk verband is tussen de klacht en uw houding. Met podotherapeutische zolen kan de samenwerking (functionaliteit) tussen onder- en bovenlichaam beter op elkaar afgestemd worden, wat weer effect heeft op uw totale houding. Bij Podotherapie Zeist gaan we samen op zoek naar de meest geschikte behandeling.

Meer rug- en heupklachten

SI-klachten

Heupartrose

Beenlengteverschil/bekkenscheefstand

Afspraak maken?

Ervaar jij klachten of wil je langskomen voor een controle?
Maak dan nu snel en online een afspraak. 

Voetklachten

Been- en enkelklachten

Knieklachten

Rug- en heupklachten

Voetklachten

Knieklachten

Been- en enkelklachten

Rug- en heupklachten