Een mortonse neuralgie is een zenuwbeknelling tussen 2 middenvoetsbeentjes. Meestal zit het tussen het 3e en 4e middenvoetsbeentje, maar het kan ook voorkomen tussen andere middenvoetsbeentjes. Mortonse neuralgie kenmerkt zich door pijn in het gebied rond de basis van de 3e en 4e teen. Hier komen 2 zenuwtakken samen, waardoor de zenuw op deze plek dikker is. Wanneer de zenuw geirriteerd is kan deze gaan opzwellen.

Dit kan veroorzaakt worden door het dragen van smalle schoenen, het dragen van hoge hakken, een afwijkende stand van de voorvoet(‘doorzakken’), afwijkingen tijdens het lopen, verminderde beweeglijkheid van de voorvoet of een hallux valgus.

Symptomen mortonse neuralgie

Pijn ter hoogte van de bal van de voet en/of de 3e en 4e teen. Naast de pijn kunnen er ook tintelingen of een doof gevoel worden ervaren. De pijn wordt erger bij het dragen van hakken of smalle schoenen. De pijn neemt af wanneer u de schoenen uit doet of wanneer u de voet masseert.

Behandeling

Als de klachten ontstaan door een verkeerde voetstand, afwikkeling of belasting van de voet kan een podotherapeut verschillende therapiemogelijkheden bieden. Daarbij moet men denken aan correctiezolen, schoenadvies, tijdelijke ontlasting (tape en/of zool). Bij Podotherapie Zeist gaan we samen op zoek naar de meest geschikte behandeling.

Meer voetgerelateerde klachten

Hielspoor/plantaire fasciitis

Mortonse neuralgie

Achillespeesklachten

Metatarsalgie

Hallux valgus

Artrose/artritis

Tarsaal tunnelsyndroom

Hallux limitus/rigidus

Klauwtenen

Bursitis

Tailors bunion

Morbus Sever

Meer voetgerelateerde klachten

Afspraak maken?

Ervaar jij klachten of wil je langskomen voor een controle?
Maak dan nu snel en online een afspraak. 

Voetklachten

Been- en enkelklachten

Knieklachten

Rug- en heupklachten

Voetklachten

Knieklachten

Been- en enkelklachten

Rug- en heupklachten