Drukmetingen

DRUKMETINGEN

Tijdens het onderzoek worden drukmetingen van de voeten verricht. De podotherapeut kan zo zien waar (over)drukpunten zijn. Deze metingen geven ook inzicht in het functioneren van de voet.

Zo kunnen we de functie van de voet in kaart brengen.
Soms is het nodig om het functioneren van de voet in de schoen te meten. Bijvoorbeeld het lopen op podotherapeutische inlays of sportschoenen. Dit kan door een insole drukmeetsysteem. Hierbij worden drukmeetzolen in de schoen geplaatst en vervolgens de drukken gemeten tijdens het lopen op een loopband. Zo kunnen we de functie van de voet in de schoen opmeten!

Door zoolaanpassingen direct op te meten kunnen we snel de beste zoolaanpassing realiseren. De metingen zijn hoogfrequent – met een samplefrquentie tot 750 Hz – zodat we ook de voetfunctie tijdens het hardlopen kunnen opmeten!

 

ECHODIAGNOSTIEK

Marinka Boerdijk is gespecialiseerd in echodiagnostisch onderzoek. Ze is opgeleid tot echografist aan de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) te Eindhoven.

Meestal wordt er een afspraak gemaakt voor een echo door de podotherapeut, maar u kunt zelf ook om een echo vragen.

Met een echo kunnen we spieren, pezen, banden, slijmbeurzen en eventuele cystes/ganglions in de voeten en knieën bekijken.

Met echografisch onderzoek kunnen we:

  • diagnose stellen: is er een ontsteking of een scheurtje?
  • het genezingsproces volgen: neemt de zwelling af?
  • spierkracht meten ( doorsnede spier): helpen de oefeningen?
  • structurele afwijkingen vaststellen. Heeft u aanleg om een scheefstand van de grote teen te ontwikkelen?
more tips here30% off with codethese detailsup to 90% off