Podotherapie Praktijk Zeist
Burgemeester Patijnlaan 54a
3705 CG • Zeist
T 030 - 6923677 • F 030 - 69 75 337
info@podotherapie-zeist.nl

Sporters

Hardlopen, wandelen, golfen, hockey, voetbal, tennis etc. Alle sporters lopen kans op blessures. Vaak denken sporters eerst aan de fysiotherapeut als ze een blessure hebben. Dat is natuurlijk prima, maar ook de podotherapeut kan veel betekenen ter preventie of blessure-behandeling.

Marinka Boerdijk is gespecialiseerd in sportonderzoek en -behandeling.

Sportspreekuur: Onderzoek met ganganalyse

Speciaal voor sporters hebben we een avondspreekuur. Iedere donderdag kunnen sporters terecht voor een uitgebreid onderzoek met ganganalyse. Maak een afspraak via onze online agenda of telefonisch (030 - 69 23 677 tussen 9:00 en 12:00 uur)

Preventie

Sporters kunnen met een juiste sportschoen en confectiezool vaak blessures voorkomen. Een juist sportschoenadvies is dus van groot belang. Ga hiervoor naar een speciaalzaak.
Bij ons kunt u terecht voor een zeer uitgebreide analyse van uw manier van lopen. In deze analyse wordt vastgesteld hoe u gebouwd bent. Vervolgens wordt uw manier van (hard)lopen geanalyseerd op de loopband met video en drukmeting. Eventuele zoolcorrecties kunnen ook nagemeten worden.

Behandeling

Mocht ondanks de juiste sportschoen toch een blessure ontstaan, dan kan de podotherapeut uw helpen. Met behulp van een onderzoek proberen we de oorzaak van de blessure te achterhalen.

Wij kunnen een uitgebreid onderzoek verrichten met gebruik van echodiagnostiek, drukmetingen en video-analyses. Aan de hand van dit onderzoek komen we tot een diagnose en behandelplan.

De podotherapeut is de aangewezen persoon voor behandeling van veel voorkomende sportblessures als:
Achillespeesklachten, hielspoorklacht, springschenen (MTSS), jumper’s knee, peesontstekingen en knieklachten.

Wij behandelen onder meer door middel van taping, bandages, sportzolen en shockwavetherapie. Maar geven ook advies betreffende oefeningen, training en dergelijke.

 

Online afspraak maken

U kunt direct een afspraak met ons maken met behulp van onze webagenda. Ook zonder verwijsbrief.

Naar de webagenda