Podotherapie Praktijk Zeist
Burgemeester Patijnlaan 54a
3705 CG • Zeist
T 030 - 6923677 • F 030 - 69 75 337
info@podotherapie-zeist.nl

Uw eerste bezoek

Uw eerste bezoek aan de podotherapeut bestaat uit een onderzoek van ongeveer een half uur.

Onderzoek

De podotherapeut zal vragen naar uw klachten en zal vervolgens uw voeten verder onderzoeken. Door met uw voeten te bewegen en door uw voeten te palperen (aftasten) krijgt de podotherapeut een indruk van de bouw en funktie van uw voeten. Er wordt gekeken hoe u staat en hoe u loopt. Bij basisonderzoek worden ook drukmetingen met een drukplaat uitgevoerd.

Aanvullend onderzoek (biomechanisch onderzoek)

Afhankelijk van de bevindingen wordt een aanvullend onderzoek gedaan. In onze praktijk wordt gebruik gemaakt van de modernste technieken. Zo wordt de druk onder uw voeten digitaal opgemeten in stand en tijdens het lopen. Op de loopband kunnen we de druk ook in de schoen opmeten met een zogenaamd insole-systeem. We maken 3-dimensionale scans van de voeten om een soort digitale gipsafdruk te maken. We beschikken over high-speed, 3-dimensionale video-analyse apparatuur, waarmee we de gewrichtsbewegingen kunnen opmeten. Tot slot beschikken we over echo-diagnostiek. Zo kunnen we zo goed mogelijk vaststellen wat er aan de hand is en hoe uw klacht ontstaat.

Therapie

Nadat duidelijk is welke voetstructuren zijn aangedaan en hoe de klacht ontstaat, zal de podotherapeut uitleggen welke behandelmogelijkheden er voor u zijn.

Online afspraak maken

U kunt direct een afspraak met ons maken met behulp van onze webagenda. Ook zonder verwijsbrief.

Naar de webagenda